این روزها نمایشگر اولد مزیت های زیادی برای استفاده کنندگان از تلویزیون های هوشمند فراهم کرده است تا جایی که این صفحه نمایش ها به راحتی جای نمایشگرهای آی پی اس قدیم را پر کرده اند. سوال اصلی کاربران این است که با توجه به پیشرفت تکنولوژی نمایشگرهای اولد بهتر هستند یا آی پی اس؟
در این مقاله از نمایندگی شارپ همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در خصوص نمایشگرهای اولد و آی پی اس تلویزیون های هوشمند امروزی در اختیار شما قرار دهیم.
مهم ترین مشخصه تلویزیون های هوشمند امروزی که تعیین کننده میزان کیفیت یک نمایشگر است، تراکم پیکسلی آن است. تراکم پیکسلی را با واحد پیکسل بر اینچ نمایش داده و آن را می توان خیلی راحت با یک فرمول ساده بین رزولوشن و سایز نمایشگر می توان به دست آورد. در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.
پیشنهاد مطالعه: چگونه خطای اتصال شما خصوصی نیست را رفع کنیم
آشنایی با صفحه نمایش آی پی اس تلویزیون های هوشمند
این روزها اغلب شرکت های سازنده تلویزیون های بزرگ از جمله اپل، سامسونگ یا وان پلاس در محصولات خود از ال سی دی های سوپر آمولد یا آی پی اس استفاده می کنند. حالا سوال اصلی این است که نمایشگر آی پی اس چیست و استفاده از آن چه مزیت هایی نسبت به آمولد دارد؟
آمولد یا AMOLED جدیدترین فناوری به کار رفته در صفحه نمایش تلویزیون های هوشمند امروزی است. نمایشگرهای IPS LCD همان کریستال های مایع درون صفحه هستند که اولین بار توسط کمپانی بزرگ سامسونگ طراحی شده و در محصولات این شرکت به کار گرفته شد.
این صفحه نمایش گونه ارتقا یافته نمایشگرهای معمولی TFT است که زاویه دید بهتری در اختیار کاربران قرار می دهد. نکته جالب توجه اینکه استفاده از این صفحه نمایش ها هیچ تخریب یا رنگ پریدگی در تصاویر ایجاد نمی کنند.
مهم ترین خصوصیات صفحه نمایش های آی پی اس عبارتند از:
- وضوح بالا هنگام نمایش تصاویر؛
- این صفحه نمایش ها یک طیف گسترده از رنگ ها را به نمایش می گذارد.
- نکته جالب توجه اینکه نمایشگرهای آی پی اس نسبت به پنل های نمایش دیگر کمی گران تر هستند.
- مانیتور های آی پی اس تا زاویه دید 178 درجه را برای کاربران فراهم می کنند.
- نمایشگرهای آی پی اس طیف وسیعی از رنگ ها را در اختیار کاربران قرار می دهند.
معایب استفاده از صفحه نمایش های آی پی اس
متاسفانه این صفحه نمایش توانایی نشان دادن تصاویر در تاریکی را نداشته و برای استفاده از نور پس زمینه به میزان زیادی انرژی نیاز دارد که اصلا مقرون به صرفه نمی باشد.
اندکی درباره صفحه نمایش اولد
اولد مخفف عبارت دیود تابش نور ارگانیک و یکی از جدیدترین فناوری های به کار رفته در تلویزیون های هوشمند امروزی است که در بسیاری از دستگاه های هوشمند از جمله تلویزیون، تبلت، گوشی و… به کار می رود. این نمایشگرها برعکس صفحه نمایش آی پی اس از خود نور منتشر کرده و تنها به نور پس زمینه تکیه ندارند.
این روند انتشار برای هر پیکسل اتفاق می افتد به جز زمانی که تصویر به طور کامل سیاه باشد. پیکسل های صفحه نمایش اولد زمان نشان دادن تصاویر سیاه رنگ کاملا خاموش می شوند بنابراین تصاویر سیاه هنگام نمایش واقعی تر به نظر می رسند.
به طور کلی صفحه نمایش های اولد توانایی نمایش تصاویر سیاه بیشتری داشته همچنین باریک تر به نظر می رسند. این نمایشگرها نسبت به صفحه های دیگر گرمای کمتری از خود تولید کرده و کنتراست بهتری دارند. البته ناگفته نماند قیمت این نمایشگرها نسبت به صفحه های دیگر کمی گران تر است.
شرکت اپل برای اولین بار از این صفحه نمایش در گوشی های هوشمند خود استفاده کرد. از آن پس کمپانی های دیگر در محصولات هوشمند خود از پنل اولد استفاده می کنند.
حالا با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله به نظر شما نمایشگر اولد بهتر است یا آی پی اس ؟ نظرتتان را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.